Aquesta rotonda es troba en un lloc privilegiat amb unes bones vistes als Cingles de Bertí i del poble de Sant Feliu de Codines. Aquest espai serveix com a benvinguda al viatger i com a nexe d'unió entre el paisatge i el poble.

Antigament, aqui l'home cultivava oliveres i ceps; a més a més Sant Feliu de Codines es troba situat en una zona de molins de blat i en una cruìlla d'antics camins, que vénen de l'època romana.

Les pedres de molí surten de la terra i ascendeixen fins a donar l'arbre com a fruit més important. Recuperades del molí de Llobateres (a Sant Quirze de Safaja) són una mirada endavant i neixen de la bandera de Catalunya.

Les pedres s'aixequen esveltes i senyores i conformen, juntament amb la olivera, la bandera de Catalunya en el pla vertical.

El vermell defineix la bandera catalana. El llit vermell de les pedres de molí és l'eix ver tebrador que, creuat amb un altre altre eix de terracota, forma la creu de Sant Jordi, patró de Catalunya i mostra de valor i coratge.

Les pedres ascendents indiquen la necessitat d'arribar a un futur millor que el present; en canvi, l'olivera reposa en un pla triangular, ple de serenor. No cal dir que aquest pla triangular representa Catalunya.

Projecte presentat a la IV Biennal del Paissatge del COAC.

2003

C/Antoni Gaudí, 16 · 08182 · Sant Feliu de Codines · Tel. 667 51 57 29 · info@deverd.net APEVC associació de profesionals dels espais verds de Catalunya Royal Horticultural Society Gremi de jardineria de Catalunya